RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHSport

Tuka osvojio šesto mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka (30) osvojio je šesto mjesto u finalu utrke na 800 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Amel je dobro otvorio trku, na početku je držao korak za vodećim, no nakon 400 metara izgubio je korak za vodećim i tek u finišu uspio je popraviti svoju poziciju i doći do šeste pozicije.

Emmanuel Korir iz Kenije je osvojio zlatnu medalju s vremenom 1:45.06, na drugom mjestu završio je njegov sunarodnjak Ferguson Rotich, koji je trčao 1:45.23. Na trećem mjestu završio je senzacionalni Patryk Dobek (1:45.39), a naš Amel je utrku završio na šestom mjestu s vremenom 1:45.98.

Ispred Tuke su završili još i Peter Bol (1:45.92) i Adrian Ben (1:45.96).

Podsjećamo, Tuka je plasman u finale osigurao zauzimanjem druge pozicije u svojoj kvalifikacionoj grupi, koja ga je odvela u veliko finale, a on je utrku završio s vremenom 1:44.53, što mu je ujedno bio i najbolji rezultat sezone.

Tukini rivali u finalu su bili Gabriel Tual (Francuska), Patryk Dobek (Poljska), Emmanuel Kipkurui Korir (Kenija), Clayton Murphy (SAD), Ferguson Cheruiyot Rotich (Kenija), Adrian Ben (Španija), Peter Bol (Australija) i Nijel Amos (Bocvana).

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Ruske plivačice osvojile zlato u sinhronom plivanju na Olimpijskim igrama

Radio Brčko

Olimpijske igre u Tokiju – Više od 11.000 sportaša takmičit će se za 339 medalja

Radio Brčko

Na Olimpijskim igrama u Tokiju još 16 slučajeva COVID-19, ukupno 148

Radio Brčko