RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

U odgođenoj utakmici odbojkaši Jedinstva pobijedili ekipu Domaljevca

Poduže se čekalo da odgođenu utakmicu 4. kola Premijer odbojkaške lige BiH odigraju Muški odbojkaški klub „Jedinstvo“ Brčko i Hrvatski odbojkaški klub Domaljevac. Treće „Jedinstvo“ i drugi „ Domaljevac“ su kandidati za plej off Premijer lige BiH. Utakmica je ponijela znak derbija. Na parketu dvorane „Magnet“ brčanske Gimnazije u istini je to bio derbi. Obje ekipe su uložile sve svoje odbojkaško znanje da ostvare cilj-pobjedu. Ilustracije radi izvući ćemo neke naše statističke podatke susreta. Prvi set je trajao 23 minute  i bio u znaku domaćina 25 : 18. Ekipa „Domaljevca“ je slabo ušla u utakmicu, a povjerili su nam se razlog je što su saznali da su Brčaci ostali bez internacionalca Žarka Kisić, Dejana Jocić i Ivana Andanova koji su raskinuli ugovor sa klubom, pa su išli na onu kartu „lako ćemo sa oslabljenim Jedinstvo“. Trener Zlatko Ivić je zatražio ozbiljniji pristup igri. Tako je i bilo u drugom setu koji su uzeli sa 17 : 25 za 24 minute, pa i treći za pola sata igre 24 : 26 u kojem je bilo 16 puta izjednačen rezultat. Prednost gostiju u setovima 1 : 2. U četvrtom dosta napora domaćina da ga osvoji. Uspjeli su poslije 33 minute na razliku 27 : 25. Za odlučujući pet set utrošena je 21 minuta 15 : 12 kada je krunisana pobjeda 3 : 2. Utakmica je trajala 131 minutu aktivne igre. Zapaženi su bili kod Jedinstva mladi kreator Đorđe Ganilović i kapetan Stefan Mirković.

Jovan Čendić, igrač kojeg bi poželio svaki klub podsjeća: „Igrao sam četiri sezone za ekipu Jedinstva i šest sezona za ekipu Mladosti i imao jedan izlet vani, a sada sam u Domaljevcu. U ovu utakmicu smo ušli mlako. Iskreno potcijenili smo Jedinstvo pa smo zato platili ceh. Meč je dugo trajao. Bili smo 21 dan bez treninga zbog COVID-19 pa osjećamo posljedice  u igri. Ostaje naš cilj drugo mjesto i KUP“. Stefan Mirković, kapetan Jedinstva ističe: „Odigrali smo sjajnu utakmicu bez tri igrača, imali smo pomlađenu ekipu. pokazali smo timski duh i karakter. Pri vrhu smo  borimo se da ostanemo među tri ekipe na kraju liga takmičenja i da igramo u pley offu“. Edin Baković, trener Jedinstva: „Čestitam našim momcima. Ovo je njihova fantastična igra i pobjeda. Uspjeli smo sa novom ekipom dobiti favorita koji ima visoke ambicije i prvi vrhu je tablice. Naša borba i želja su kreirali pobjedu, ali je i ekipa Domaljevca bila odlična“.

Za MOK „Jedinstvo“ su igrali: Đorđe Ganilović, Radoslav Ćuk, Stefan Mirković, Amar Spahić, Petar Ignjatović, Srđan Mitrović, Emir Pezerović, Bahrija Zenović, Ognjen Mitrović. Treneri: Edin Baković i Miloš Mitrović.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

MOK Jedinstvo dugo čeka trofej Kupa

Radio Brčko

Brčko: Kadeti MOK “Jedinstvo” Brčko prvaci Federacije BiH

Vladimir Matijević

Odbojkaški derbi: MOK „Jedinstvo“ Brčko – OK „Bosna“ Sarajevo 0:3

Radio Brčko