RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Uspješno održana četvrta planinska trka “Majevica trail”

Trkačko rekreativni klub “Majevica” jučer je organizovao četvrtu po redu sportsku utrku pod nazivom „Majevica trail“. Takmičenje se održalo kod Planinarskog doma „Sveti Bernard“ uz prisustvo velikog broja gostiju.

Takmičari su mogli odabrati jednu od tri ponuđene staze, a sam koncept je osmišljen tako da svi koji su učestovali mogli su izabrati sebi najprihvatljiviju etapu utrke. Na događaju je učestvovalo 78 takmičara, a učesnici su mogli birati između tri staze po dužini od 6, 10 ili 24 kilometra.

Pored velikog broja gostiju i takmičara iz susjednih zemalja, ove godine utrka je poprimila i mnogo veće razmjere kada je u pitanju raznolikost, kultura i sportski duh jer je u trci učestovala i djevojka iz Argentine.

“Majevica Trail” pored sportskog događaja sve više  postaje i turistička atrakcija.

“Cilj ove sportske manifestacije je i promocija zdravog načina života, prirodnih i turističkih potencijala planine Majevica,  kojoj se trebamo posvetiti mnogo više”, ističe Željko Novaković, organizator utrke.

Iako vremenski uslovi nisu ispunjavali kriterije za utrku jer su staze bile vlažne i blatnjave iz trkačko rekreativnog kluba „Majevica“ kažu da nije bilo fizičkih povreda učesnika, te da nije bilo potrebe za intervencijama Odjeljenja za javnu sigurnost.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Održan 3. Majevica Trail

Radio Brčko

Prijavite se na sportsko-rekreativni događaj MAJEVICA TRAIL!

Radio Brčko

Održan drugi Majevica Trail: Džemal Jašarević i Snježana Pisarić najbrži na najdužoj stazi

Radio Brčko