RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Prijavite se na sportsko-rekreativni događaj MAJEVICA TRAIL!

Omeđena Posavinom i Semberijom na sjeveru, rijekom Drinom na istoku, Sprečanskom dolinom na jugu i Trebavskim gorjem na zapadu, na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine nalazi se masiv planine Majevice.

Bogata šumama, brojnim manjim vodotocima, šarolikom geomorfološkom strukturom, Majevica pruža naročit užitak njenim posjetiocima. MAJEVICA TRAIL predstavlja sportsko-rekreativni događaj koji će u najljepšem svjetlu prikazati sve čari ove planine.

Majevica trail se održava 14.09.2019. godine od planinarskog doma „Sv. Bernard“ u podmajevičkom selu Gornji Zovik u Brčkom, gdje se održava skup učesnika i ostale propratne aktivnosti.

U sklopu trke imaćemo tri različite staze:

  1. Fun trail – 2 km,
  2. Blue trail – 10 km,
  3. Red trail – 25 km.

Pozivamo sve zaljubljenike u prirodu i trčanje da dođu i daruju svome tijelu i duhu bogatu dozu šumske terapije.

Start i cilj događaja: Planinarski dom „Sv. Bernard“, Gornji Zovik, Brčko distrikt BiH

Datum održavanja: 14.09.2019. godine

Vrijeme starta: Fun trail (2 km) u 11:00 sati / Blue trail (10 km) u 13:00 sati / Red trail (25 km) u 12:00 sati.

Limit za učesnike: Fun trail – 40 min / Blue trail – 3 sata / Red trail – 6 sati.

PRIJAVE

Prijave su obavezne za učesnike na sve tri trke. U suprotnom organizator ne može garantovati uspješan start i učesničke pakete.

Organizator trke BK „Sv. Nikolaj“ Brčko u saradnji sa PD „Granaš“ Brčko Vam žele dobrodošlicu.

Vidimo se na Majevici!!!

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Održan drugi Majevica Trail: Džemal Jašarević i Snježana Pisarić najbrži na najdužoj stazi

Radio Brčko

BiH u ciklusu programa 2021-2027. trenutno učestvuje u četiri programa EU

Radio Brčko

Брчко: Трка Дједа Мразова – Једна марка за један километар

Vladimir Matijević