RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Održan drugi Majevica Trail: Džemal Jašarević i Snježana Pisarić najbrži na najdužoj stazi

U organizaciji Trkačko-rekreativnog kluba “Majevica” iz Brčkog jučer je održan drugi “Majevica Trail”.

Trka je startala kod planinarskog doma “Sv. Bernard” u podmajevičkom selu Gornji Zovik u Brčko distriktu, a natjecatelji su mogli birati jednu od tri staze.

Foto: Srna
Član Trkačko-rekreativnog kluba “Majevica” Željko Novaković rekao je Srni da je, u odnosu na prošlu, ove godine bilo duplo više natjecatelja, te da ovaj sport postaje sve popularniji.

Najdužu stazu, tzv. “Red Trail” dužine 25 km najbrže su prešli u muškoj konkurenciji Džemal Jašarević, Dalibor Pajić i Mladen Nedić, a u ženskoj Snježana Pisarić, Milica Mišel i Melika Brkić.

Plava staza “Blue Trail” bila je dužine 15 km, a na postolju su se našli Nandino Malešević, Mato Mićanović i Bojan Pajić, odnosno Tanja Šarenac i Sara Skomorac.

Najkraći “Green Trail” od 5 km najbrže su prešli Aleksandar Danilović, Vuk Šoja i Dejan Maksimović u muškoj, a Nevena Lukić, Mirsada Jahić Zenuni i Jelena Arsić u ženskoj konkurenciji.

Izvor: trcanje.net

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Uspješno održana četvrta planinska trka “Majevica trail”

Mirsad Zahirović

Brčko: Održan 3. Majevica Trail

Radio Brčko

Prijavite se na sportsko-rekreativni događaj MAJEVICA TRAIL!

Radio Brčko