RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
MagazinSport

Zoran Bata Mirković– uskoro trener

Među fudbalerima veteranima na šestom Bogojavljenskom turniru u malom fudbalu „Brčko 2015. sretosmo Zorana Batu Mirkovića, proslavljenog reprezentativca SR Jugoslavije,stuba odbrane Partizana s kojim je osvojio nekoliko puta titulu šampiona a sigurno ga se sjećate iz Santračove postave Reprezentacije Jugoslavije na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998:Kralj,Mirković,Đurović, Jokanović, Đukić, Jugović,Brnović, Savićević,Mijatović,Stojković,Mihasjlović,Leković,Komljenović,Saveljić,Drulović, Petrović,Milošević,Govedarica,Stević,Stanković,Ognjenovi i Kovačević.

Došao Zoka,(zet Šabana Šaulića) u Brčko da pojača ekipu „Akademca“ Vojnomedicinske akademije iz Beograda.(Vidite ga sa brojem 2 na dresu). Zaista,pravo pojačanje: i za fudbal i za druženje. Svi su mu prilazili s poštovanjem. Ohrabreni njegovom komunikativnošću i neposrednošću, bilježimo poneku njegovu riječ i za vas:

– Igrom slučaja sam se našao ovde,na poziv mojih prijatelja,veterana sa VMA Beograd.Prvi put sam u Brčkom ali sigurno ne i poslednji.Videlo se ovde lepog fudbala iako je u prvom planu druženje. Sjajni su ovi ljudi u tome.Lepo je biti deo ove priče…

Pitamo Mirkovića gdje je sada, s obzirom da se odrekao funkcija i u Partizanu i u Fudbalskom savezu Srbije i na poziciji Direktora Reprezentacije a on nam otkriva:

– Ovih dana počinje nastava za trenersku PRO licencu za koju sam aplicirao i posvetiću se tome narednu godinu-dve.Sa trenerskim pozivom otvoriću neko novo poglavlje u mom životu.Verovatno uspešnije od ranijih rukovodećih pozicija… Teren je za mene!

Bili smo radoznali i pitali proslavljenog fudbalera gdje će se naći pošto obezbijedi PRO licencu za trenera, a on kaže:

– Trenerski poziv je dosta opipljiv pa se neke stvari dešavaju u momentu a neke sporo.To čovek nikada ne može predvideti…

Polovinom svoga bića sam iz ovih krajeva pošto mi je majka iz Banja Luke.Sad imam prijatelje i u Brčkom pa se verovatno vidimo već iduće godine na sedmom Bogojavljenskom turniru „Brčko 2016“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Stručni žiri za izbor sportiste Brčkog zasjeda sutra

Admir Kadrić

Zatvoren Evropski omladinski olimpijski festival /EJOF/ u Sarajevu

Radio Brčko

Ženska košarka: ŽKK „Brčanka“ – ŽKK „Konjic“ 60 : 49

Radio Brčko