RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

ŽFK “Lokomotiva Brčko” u finalu Kupa BiH

Polufinalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine za seniorke odigrane su juče u Sarajevu i Bijeljini. ŽNK SFK 2000 Sarajevo je u Trening kampu FKS u Butmiru u Sarajevu sa 3:0 pobijedilo ŽF/NK Eminu iz Mostara, dok je na Gradskom stadionu u Bijeljini domaći ŽFK Radnik Bumerang poražen od ŽFK Lokomotive iz Brčkog sa 0:1.

U Finalu KUP-a će igrati ŽNK SFK 2000 Sarajevo i ŽFK Lokomotiva Brčko. U srijedu na večer prisustvovali smo na stadionu Lokomotive u Brčkom dočeku ekipe Lokomotive. Sve igračice su bile pune emocija, radosti i osmijeha na licu za ovaj klupski uspjeh.

Uprava kluba na ovim povodom pripremila domjenak: roštilj, torta i sokovi. Biranim riječima je Boro Tošić, predsjednik kluba čestitao fudbalerkama i treneru Miloradu Iliškoviću. Bilo je ugodno biti u ovakvoj atmosferi začinjenoj pjesmom pobjednika.

Pobjednice su: Ajla Faćić, Vojislava Mirkić, Sara Truljić (kapetan ekipe), Mevlida Džanić, Milica Ilić, Selma Mešanović (strijelac pobjedonosnog gola sa penala u 60. minuti, gola koji je donio plasman u finale), Dragana Vrsajko, Ajla Zukić, Esmeralda Mujkić, Draženka Gavrić, Rabija Kešetović, Miljana Novaković.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

На завршници одбојкашког КУПа БиХ у Брчком – осам најбољих

Admir Kadrić

Ženski nogomet: ŽFK “Fortuna” Živinice – ŽFK “Lokomotiva” 1 : 1 svakome po bod

Radio Brčko

ŽFK Lokomotiva Brčko druga u Zenici na turniru u futsalu

Radio Brčko