RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Ђоковић други пут шампион Ролан Гароса

Новак Ђоковић је по други пут у каријери шампион Ролан Гароса!

Послије велике борбе и 251 минута игре, најбољи играч планете је у свом 29. гренд слем финалу дошао до 19. гренд слем титуле у каријери побиједивши Стефаноса Циципаса, 6:7 (6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Грку је то било прво финале у каријери, али дуго ће га се сјећати због прилике коју је пропустио.

Новак је овом титулом послије 52 године постао први играч са по најмање двије титуле на сваком од гренд слемова и пришао је Федереру и Надалу на само једну заостатка у трци за ГОАТ титулу.

У мечевима са Грком повео је са 6:2 и као и јесенас у полуфиналу на истом мјесту славио је опет послије велике борбе у пет сетова.

Међутим, меч није почео како је желио, све је много подсјећало на дуел са Лоренцом Мусетијем у првој недјељи турнира.

Кренуло је све дугим гемом у којем је Новак Ђоковић имао двије прилике да направи брејк, али није их искористио.

Ђоковић је веома добро сервирао у прва три гема, изгубио је само поен, али никако потом није успјевао довољно да проитисне Циципаса, који је уз то одлично и сервирао.

Имао је Грк седам асова већ половином првог сета, а онда је на 5:4 имао феноменалну прилику.

Дошао је до прве брејк лопте, уједно и сет лопте, а у том поену одиграли су 25 удараца и Новак је из тога изашао као побједник, а потом је изједначио на 5:5.

Успио је Ђоковић у 11. гему да дође до брејка, поведе са 6:5, али је онда катастрофално одиграо тај гем и Грк је послије рибрејка стигао до 6:6 и тај-брејка.

Стекао је Циципас предност од 4:0, да би потом Новак успио да окрене и поведе са 6:5 и дође до сет лопте, али се Циципас спектакуларно извукао, добио три поена у низу и послије 68 минута игре повео у мечу.

Новаков говор тијела већ тада је био доста негативан, Циципас је у налету стигао до брејка, повео са 2:0, а онда је на 4:2 успио да још једном одузме сервис противнику и поведе 5:2, послије чега је одсервирао за великих 2:0 у сетовима.

Али као ко зна колико пута у каријери, од 0:2 креће Новаков преокрет.

Добро је Новак кренуо у трећем сету, држао је сервис гем на старту, а онда је у четвртом гему који је трајао више од 11 минута коначно успио да искористи пету прилику за брејк и поведе са 3:1, да би потом сигурно одсервирао за 4:1.

Држао је предност сервиса и онда је на 5:3 и 30:30 два пута натјерао противника за грешку, 6:3 и то је било 1:2 у сетовима.

Сјајно је кренуо и у четвртом сету, послије два брејка стигао до 4:0.

Све што је Циципас успио до краја тог сета је да добије два сервис гема, али је Новак већ имао меч под командом, добио је тај сет за 37 минута са 6:2.

Сет одлуке почео је великом борбом.

Новак није искористио брејк шансу у почетном гему, али зато јесте другу прилику у трећем и тако је дошао до предности од 2:1.

То је био кључ, успио је да га потврди, поведе са 3:1 и Грк није имао снаге за повратак.

На 4:2, Новак није искористио двије нове прилике за брејк, да поведе са 5:2.

Смирено је одсервирао у наредном гему, добио га без изгубљеног поена, да би Циципас у наредном гему некако издржао притисак и смањио на 5:4.

Даље није могао, Новак добија посљедњи гем искористивши другу меч лопту.

Извор: Б92

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Случај Новака Ђоковића наставља се пред Федералним судом

Radio Brčko

NAJBOLJI U SPORTU BRČKOG ZA 2016. GODINU

Admir Kadrić

Košarka: Brčanske „Lavice“ prigrlile novo lice popularne Milice

Radio Brčko