RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Austrijski kancelar Kurz o napadu: Ovo je borba između onih vjeruju u mir i onih koji žele rat

Kurz je pojasnio zapravo o kakvoj vrsti napada se zapravo radi.

“Uvijek moramo biti svjesni da ovo nije spor između kršćana i muslimana ili između Austrijanaca i migranata. Ovo je zapravo borba između većine ljudi koji vjeruju u mir i onih koji žele rat”, napisao je Kurz.

“Istražit ćemo, loviti počinitelje, uzdržavatelje i njihove istomišljenike i privesti ih pravdi. Progonit ćemo sve koji imaju bilo kakve veze s ovim napadom svim raspoloživim sredstvima. Nećemo se uplašiti teroristima. Svim ćemo snagama braniti svoje osnovne vrijednosti, svoj način života i svoju demokratiju. Uz svu odlučnost i bez kompromisa”, poručio je.

Policija pretresa grad i do sada je privela 12 osumnjičenih te trenutno pretražuju njihove stanove.

Stanovnici su svjedočili užasnim scenama, trenutno ih je 17 povrijeđenih od kojih je sedmero u kritičnom stanju.

Izvor: https://www.klix.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Kazna od 1.000 evra zbog vrijeđanja Kurca

Radio Brčko

Аустрија: Ревидиран план о обaвезној вакцинацији

Radio Brčko

Аустрија: Разбијена криминална група која је организовала лажне бракове

Radio Brčko