RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Sa četiri njemačka aerodroma otkazano više stotina letova

Na četiri aerodroma u Njemačkoj otkazano je više stotina letova zbog štrajka radnika obezbjeđenja i rukovalaca prtljagom.

Njemački sindikat “Verdi” pozvao je na štrajk službenika obezbjeđenja i rukovanja prtljagom na aerodromima Diseldorf, Keln/Bon, Štutgart i Baden-Baden zbog plate i uslova rada.

Zbog štrajka, aerodrom Keln/Bon saopštio je da su otkazana 144 leta, dok je Diseldorf nešto ranije objavio da rade sa “značajno smanjenim planom letova”.

Nisu moguća polijetanja i uzletanja zbog štrajka članova sindikata “Verdi” – navodi u saopštenju aerodrom u Štutgartu.

Početkom sedmice sa aerodroma u Berlinu, Bremenu i Hamburgu otkazani su svi putnički letovi zbog štrajka, koji je u posljednji u nizu sličnih usljed nedostatka osoblja jer je prestanak pandemije doveo do povećanje cirkulacije putnika, a radnici traže povećanja primanja zbog rasta inflacije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Њемачка треба да повећа обим тестирања и вакцинације како би избјегла нова затварања

Radio Brčko

Stotine letova u Njemačkoj otkazano zbog štrajkova

Radio Brčko

Њемачка донира 12 респиратора болницама у БиХ

Radio Brčko