RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Velika Britanija – Treća doza vakcina za starije od 50 godina 

Britanska medijska kuća BBC dobila je informaciju da će program trećih doza vakcina u borbi protiv COVID-19 biti potvrđen kasnije tokom dana.

Očekuje se da će ministri uvesti program treće doze vakcina za starije od 50 godina u sklopu zimskog plana za borbu protiv COVID-19.

Vlada je prihvatila preporuke Zajedničkog komiteta za vakcinaciju i imunizaciju, a treća doza vakcine će se davati zajedno s vakcinom protiv obične gripe.

Politička urednica BBC-a Laura Kuenssberg navodi da će se tzv. booster vakcine sastojati od jedne doze Pfizera najmanje šest mjeseci nakon druge doze.

Ministar za vakcine Nadhim Zahawi rekao je da će započeti kampanju ovog mjeseca.

Iako su treće doze vakcina najavljene ranije, vlada je čekala konačne preporuke Zajedničkog komiteta za vakcinaciju i imunizaciju o tome ko bi trebao dobiti dodatne doze prije nego što objavi više detalja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Потписан Споразум о међународном друмском превозу између БиХ и Британије

Radio Brčko

Велика Британија се највише залаже за стварање “велике Албаније”, “велике Србије” и “велике Хрватске”

Radio Brčko

Filipini nude medicinske sestre Britaniji i Njemačkoj u zamjenu za vakcine

Radio Brčko