RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Svečano otvoren pogon za proizvodnju medicinskih uniformi

U krugu bivše fabrike „Tesla“, danas je gradonačelnik Distrikta Esed Kadrić svečano otvorio novu firmu „BTS“, koja se bavi proizvodnjom medicinskih uniformi.

Prema gradonačelnikovim riječima, prije nekoliko mjeseci je sa vlasnikom ove firme razgovarano o tome da je Brčko distrikt pogodna destinacija za ulaganje u ovu investiciju iz Republike Srbije. Presudne zasluge za realizaciju ove investicije, naglasio je Kadrić, imao je njegov mladi savjetnik Miloš Stankić, čime se potvrdilo da savjetnici gradonačelnika jako predano i posvećeno rade.

„Raduje me da smo u prilici da tradiciju tekstilne industrije u Brčkom ponovo oživimo i afirmišemo i da na neki način ova radna snaga, a prepoznali smo da ima velikog interesovanja za rad u tekstilnoj industiji, bude angažovana sa našeg Zavoda za zapošljavanje. Obradovani smo činjenicom da mjere koje Vlada preduzima u razvoju malih i srednjih preduzeća, koji su najzdraviji sektor ekonomskog razvoja jedne zajednice, konačno dobijaju konkretizaciju i pozitivno usmjerenje“, dodao je Kadrić.

Gradonačelnik je istakao da se nastavlja sa podrškom poslovnoj zajednici i da je ovo samo jedna u nizu od ulaganja investicija koja podstiče proizvodna radna mjesta.

„Jako je važno da možda do konca ove godine i u narednoj godini imamo jedan dobar pozitivan trend, kako bi smo neke negativne konotacije koje se vežu i za naš kraj da mnogo ljudi odlazi iz naše zajednice, pokušali zaustaviti.“, naglasio je gradonačelnik.

Bojan Tomić vlasnik brenda „BTS“ Aranđelovac Srbija, naglasio je da je otvaranje ovog proizvodnog pogona značajno prvenstveno zbog toga što je Brčko veoma dobra strateška pozicija, te zbog subvencije koje daje Vlada, ali i kvalitetne radne snage.

„Također, prodaja naših proizvoda u BiH se toliko razvila, da se stvorila potreba da otvorimo proizvodnju ovdje, ali i naročito zbog našeg primarnog cilja koji je u budućnosti otvaranje i prema EU. Trenutno ovdje proizvodimo samo dva proizvoda, a zaposleno je 17 radnika, sa potencijalom za ovaj prostor za 25 radnika u smjeni, što je ukupno 50 radnika i nadam se da ćemo to dostići“, dodao je Tomić.

Prema njegovim riječima, vrijednost ove investicije je oko 40.000 eura.

Jedna od radnica u novom pogonu „BTS“-a Stoja Isajlović, koja je inače bila radnica „Interpleta“, kazala je da joj ova posao itekako znači kako bi stekla radni staž za penziju.

„Na posao šivača sam primljena sa Zavoda za zapošljavanje i jako sam zadovoljna uslovima rada na novom radnom mjestu“, dodala je Isajlović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Musk prodao Tesline dionice u vrijednosti od pet milijardi dolara

Radio Brčko

Vlasnik Tesle: Kako ja provjeravam da li me kandidati lažu

Radio Brčko