RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Vlada Poljske odobrila zamrzavanje cijene električne energije za domaćinstva

Poljska vlada odobrila je prijedlog za zamrzavanje cijene električne energije za domaćinstva u 2023. godini.

Poljsko Vijeće ministara odlučilo je uvesti trostepenu tarifu na račune za električnu energiju u domaćinstvima.

Shodno tome, određene su posebne tarife za potrošnju električne energije do 2.000, 2.600 i 3.000 kilovat-sati za narednu godinu.

Poljski građani će plaćati račune bez poskupljenja za potrošnju do 2.000 kilovat-sati. Ovo ograničenje biće 2.600 kilovat-sati za osobe s invaliditetom i 3.000 kilovat-sati za višečlane porodice i poljoprivrednike.

Iz Vlade su saopćili da bi broj domaćinstava koja će koristi zamrznutu cijenu struje trebao premašiti 17 miliona.

Uz to, domaćinstva u Poljskoj koja smanje potrošnju električne energije za deset posto u odnosu na prethodne mjesece, biće nagrađena s dodatnih deset posto popusta na cijeni struje.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!