RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoInfoKom

JP “Komunalno Brčko”: Od 1. oktobra na snazi zimska tarifa

JP „Komunalno Brčko“ obavještava građane da u subotu 1. oktobra 2022. godine počinje zimski obračun električne energije, koji će trajati do kraja marta 2023. godine. Za blizu 35.870 kupaca električne energije sa područja Brčko distrikta BiH, u narednih šest mjeseci utrošena električna energija obračunavaće se na osnovu viših sezonskih tarifnih stavova.

Na osnovu Odluke o tarifama za snabdijevanje električnom energijom u okviru univerzalne usluge u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine, za kategoriju potrošnje domaćinstva tarifni stavovi za aktivnu energiju tokom zimskog obračuna primjenjuju se prema dobu dana, i to:

  1. a) veći dnevni tarifni stavovi (VT) – “skupa struja” od 7:00 do 13:00 sati i od 16:00 do 22:00 sata,
  2. b) manji dnevni tarifni stavovi (MT) – “jeftina struja” od 13:00 do 16:00 sati i od 22:00 do 7:00 sati, te nedjeljom.

Državna regulatorna komisija za električnu energiju donijela je 15. decembra 2021. godine Odluku o tarifama za snabdijevanje električnom energijom u okviru univerzalne usluge u Brčko distriktu BiH i Odluku o tarifama za usluge distribucije električne energije u Brčko distriktu BiH, kojima se regulišu cijene za usluge snabdijevanja i distribucije električne energije na području Brčko distrikta BiH, a u primjeni su od 1.1.2022. godine.

Odluku o tarifnim stavovima za isporuku električne energije kvalifikovanim kupcima iz kategorije potrošnje 35 kilovolti, 10 kilovolti i javna rasvjeta u Brčko distriktu BiH usvojio je Upravni odbor Javnog preduzeća „Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH 30. decembra 2021. godine, te su i ove tarife u primjeni od 1.1.2022. godine.

Tarifni stavovi za sve kategorije kupaca su objavljeni na www.komunalno.ba u meniju Korisnički servis / Cjenovnik.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.