BrčkoUncategorized

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila Prijedlog proračuna za 2022. godinu

Započela procedura usvajanja budžeta Brčko distrikta za narednu godinu

Vlada Brčko distrikta je na danas održanoj Vanrednoj sjednici usvojila Prijedlog proračuna za 2022. godinu u iznosu od oko 239 milijuna konvertibilnih maraka, što je u komparaciji s osnovnim prijedlogom ovogodišnjeg proračuna povećanje za 935.000 KM.

Prihodovna strana ovog prijedloga proračuna, odnosno očekivani poreski prihodi u narednoj godini planirani su na razini od 168 milijuna, što čini oko 80 posto ukupnog proračuna Brčko distrikta. Direktni porezi u ovom trenutku su predviđeni u iznosu od 33 milijuna, dok su neporeski prihodi planirani na razini od 12 milijuna.

Gradonačelnik Brčko Distrikta Esad Kadrić je zatražio od predsjednika Skupštine da se već u četvrtak održi prva sjednica na kojoj će se poslanicima prezentirati prijedlog proračuna.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button