BiH

Agencija za lijekove BiH izdala rješenje za uvoz 108.000 doza vakcina

Agencija za lijekove i medicinska sredstva izdala je rješenje za uvoz 108.000 doza vakcine “Astra Zeneka”, saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara.

Ministarstvo civilnih poslova je nakon prethodno preduzetih inicijativa i aktivnosti privelo kraju sve procedure za nesmetanu isporuku vakcina za BiH.

Ministarstvo je danas obaviješteno da je Agencija za lijekove i medicinska sredstva u skladu sa Zakonom o lijekovima i medicinskim pomagalima BiH izdala rješenja za uvoz vakcina u BiH.

Odabrani veleprometnik, na osnovu prethodno provedenog tendera, je “Hercegovina lijek” koji je upisan u Registar Agencije sa neophodnim GDP sertifikatom.

Ovim činom se stiču uslovi da vakcine nesmetano počnu pristizati u BiH, a za dobrobit građana BiH, navodi se u saopštenju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button