RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Austrija spremna u kratkom roku isporučiti 500 hiljada vakcina BiH

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković je saopćila da je Austrija spremna u veoma kratkom roku pomoći BiH sa kontigentom od 500.000 vakcina protiv koronavirusa.

“Dobili smo zvanično obavještenje da je Republika Austrija spremna u kratkom roku staviti na raspolaganje BiH kontigent od 500.000 vakcina protiv koronavirusa. Ova količina uz već distribuirane, omogućila bi pokretanje masovne imunizacije te početak neophodne kampanje za promociju vakcinacije”, navela je Turković.

“Republika Austrija je još jednom pokazala istinsko prijateljstvo i partnerstvo sa BiH, posebno jer je uloga Vlade Austrije bila ključna i u ranijim procesima nabavke vakcina putem COVAX-a i mehanizma EU4Health. Građani Bosne i Hercegovine neće zaboraviti pomoć koja nam je pružena u najtežim trenucima, navodi ministrica Turković.

(Vijesti.ba)

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Austrija ukida karantin za putnike nekoliko zemalja

Radio Brčko

Beč testira lijek protiv Covid-19

Radio Brčko

Beč: Najpopularnija imena novorođenčadi 2021. godine

Radio Brčko