RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Бањалука: Градоначелник позвао суграђане да се уздрже од било каквог насиља и инцидената

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, изјавио је данас да је основни задатак надлежних институција да ријеше случај младића Давида Драгичевића и апеловао на суграђане да се уздрже од било каквог насиља и инцидената.

У обраћању на данашњој сједници Скупштине града, Радојичић је позвао на очување мира и безбједности на подручју града и апеловао на грађане да не насједају на провокације са било које стране.

“Сви морамо задржимо мир и рационалност у овим временима, те да и институције и грађани буду у оквирима оног што прописују закони и прописи”, рекао је Радојичић.

Он је нагласио да су Уставом РС и релеватним законима прописани оквири изражавања мишљења и слободе окупљања, те да је, у том смислу, градска админситрација поступала по службеној дужности и закону, стриктно се придржавајући својих надлежности.

“Несумњиво је да сви ми у граду имамо врло различитиа мишљења, па и о овоме што се сада дешава. Немојте, молим вас, да се у граду направе непремостиве разлике и раздори и да иза тога остану посљедице које ће трајати много дуже и да уђемо у ону народну „док се двоје свађају трећи се користи“. Немојте да дођемо у ситуацију да неко трећи са стране арбитрира између нас самих у граду. Душебрижника са стране је већ много”, рекао је Радојичић.

Извор: www.nezavisne.com

Фото: tuzlanski.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Roditelji Davida Dragičevića planiraju njegovo tijelo iz BiH izmjestiti u Austriju

Radio Brčko

Пуштени осумњичени за угрожавање сигурности Драшка Станивуковића

Radio Brčko

Davor Dragičević: Do 25. septembra je rok da budu uhapšeni svi koji su učestvovali u Davidovom ubistvu

Radio Brčko