RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Bećirović: Jačat ćemo ekonomsku saradnju BiH i Kuvajta

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je s ambasadorom Države Kuvajt u Bosni i Hercegovini Zaherom Alkhurainejem. Sagovornici su istaknuli da Bosna i Hercegovina i Država Kuvajt imaju vrlo dobre i prijateljske odnose, te su izrazili spremnost da se dodatno učvrsti bilateralna saradnja.

Bećirović je izrazio zahvalnost na kuvajtskom principijelnom poštovanju nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.

Ambasador Alkhurainej je rekao da se Država Kuvajt snažno kreće koracima progresa, napretka, prosperiteta, te da na tom putu nastoji jačati odnose sa svim prijateljskim zemljama, uključujući i BiH.

Tokom razgovora istaknuto je da je interes i Bosne i Hercegovine i Države Kuvajt za dalji razvoj saradnje u svim oblastima, kao i da postoji mogućnost da saradnja bude značajno unaprijeđena na polju ekonomije, odbrane, obrazovanje, kulture i turizma.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je ukazao na brojne prednosti investiranja u BiH, poput geostrateškog položaja, prirodnih resursa i stručne radne snage. Istaknuto je da mogu biti veoma perspektivna ulaganja u bosanskohercegovački transportni sistem i infrastrukturu, posebno koridor Vc, energetske objekte, metalsku industriju, prehrambenu i namjensku industriju.

Konstatirano je da je u poslijeratnim godinama Država Kuvajt među prvim krenula u investicijske aktivnosti u našoj zemlji i na taj način stimulirala i druge investitore da ulažu u BiH. Ocijenjeno je da svake godine u BiH dolazi sve veći broj kuvajtskih investitora, kao i turista.

Tokom susreta razgovarano je i o mogućnosti liberaliziranja viznog režima za državljane Bosne i Hercegovine – saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.