RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

BiH od danas više nije na njemačkoj listi rizičnih zemalja

U Njemačkoj od danas na listi rizičnih područja zbog korona virusa nisu zemlje Zapadnog Balkana, među kojima i Bosna i Hercegovina.

Osim BiH, među zemljama koje su skinute sa „crvene liste“ su Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija.

Takođe su sa liste skinute i Austrija, Kanada, Jermenija, Azarbejdžan, Liban, Moldavija, Ukrajina i Kipar.

Njemačka će 1. jula ukinuti upozorenje za putovanja u većinu zemalja, osim za države u kojima je i dalje visok nivo infekcija kovid-19, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Upozorenje, praćeno ograničenjima, ipak ostaje na snazi za zemlje koje i dalje imaju veliki broj zaraženih i veliku učestalost sojeva korona virusa poput Velike Britanije ili Indije.

Ukidanje upozorenja za putovanja ne znači i ukidanje obaveznog negativnog testa na kovid-19, potvrde o vakcinaciji ili bilo koje druge mjere koja je na snazi za putovanja iz Njemačke.

BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Njemačka: Odobren zakon po kojem velike kompanije moraju uvrstiti žene u upravne odbore

Radio Brčko

Њемачка полиција прекинула концерт којем је присуствовало око 800 људи

Radio Brčko

Četvrtina Nijemaca radi od kuće tokom pandemije koronavirusa

Radio Brčko