RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Брчко: Један дио Доњег Брезика и даље није спојен на градски водовод

Становници мјесне заједнице Доњи Брезик који се снабдијевају питком водом из властитог бунара који се налази у дворишту приватне куће у том насељу, затражили су још једном од ЈП „Комунално Брчко” који од нове године управља водоводним системом тамо, да се 120 кућа у тој мјесној заједници напокон прикључе на градску водоводну мрежу.

Мјештанин Доњег Брезика Симо Којић, једнан од корисника водовода познатијег као Брадоњић извор рекао је да посље преузимања управљањем мрежом од стране надлежног предузећа,  покушаји прикључења на градску водоводну мрежу до сада су били безуспјешни упркос сталним напорима и захтјевима за то.

„Апелујемо и тражимо као група грађана да ово питање ријеше, јер када овај бунар стане да имамо алтернативно снабдијевање“, каже Којић додавши да су од почетка године до сада добили рачуне од ЈП „Комунално“ Брчко за воду коју користе из властитог бунара.

Шеф Одјељења за комуналне послове у Влади Брчко дистрикта Мајазудин Вехабовић каже да се од преузимања надлежности над водоводом у Доњем Брезику тај систем уходава и да је у истом третману као и сви остали водоводи у Дистрикту.

„Сви ће бити преузети и биће једнако третирани те ће се за све водоводе издвојити средства и биће инвестирано подједнако како би водоснабдијевање у Дистрикту било уредно,“ нагласио је Вехабовић.

Становници овог дијела Доњег Брезика користе воду са овог бунара док се у овом тренутку приводе радови на прикључењу близу 40 домаћинстава, а остали дијелови мјесне заједнице користе воду из локалне мреже али су прикључени уједно и на градски водовод.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Почела реализација пројекта за рјешавање водоснабдјевања Доњег Брезика

Дејана Крстић

У Доњем Брезику служен парастос за погинуле српске борце

Миљана Ђурђевић

Брчко: У току радови на изградњи цјевовода у Доњем Брезику

Vladimir Matijević