RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Почела реализација пројекта за рјешавање водоснабдјевања Доњег Брезика

Градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић и шеф Одјељења за комуналне послове Зоран Булатовић данас су обишли терен у Доњем Брезику поводом почетка радова на пројекту изградње цјевовода вриједном 150.000 КМ.

„Rади се о изградњи цјевовода у дужини од 600 метара. Ово насеље ће бити прикључено на градску водоводну мрежу тако да ће, уз локални водовод, имати алтернативни начин снабдјевања водом. То значи да овдје неће више моћи доћи до нестанка воде. Ово је веома важан пројекат јер ће ријешити проблем водоснабдјевања за 5.000 становника Брезика“, рекао је градоначелник Брчког, Синиша Милић.

Шеф Одјељења за комуналне послове у Влади дистрикта Брчко, Зоран Булатовић, истакао је да су се, након више година чекања, ове године стекли услови за реализацију пројекта.

„Значај пројекта је, осим снабдјевања водом, и то што је он почетак једног прстена који иде ка Горњем Брезику и што ће бити саставни дио главног транспортног цјевовода, који је у фази одобравања од стране ЕБРД-а, односно задуживања и извођења радова и обезбјеђивања квалитетног снабдјевања свих приградских, а свакако и градских средина у Брчком“, додао је Булатовић.

Мјештанка Доњег Брезика, Стана Стевић, рекла је да ће нови цјевовод много значити за све становнике овог насеља.

„Нови цјевовод нам много значи, као и нови асфалтни пут јер ствара боље услове за живот у овом диProjekat vodosnabdijevanjaјелу Брчког“, истакла је Стана.

Рок за завршетак изградње цјевовода је двадесетак дана.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Još jedna godina bez najmilijih – Parastos za stradale u Donjem Breziku

Radio Brčko

Брчко: У току реализација више пројеката на водоснабдијевању

Миљана Ђурђевић

Služen parastos kod spomenika u Donjem Breziku