RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

CIK odlučio: Lokalni izbori u BiH odgađaju se za 15. studeni

Lokalni izbori u BiH biće održani u nedjelju, 15. studenog umjesto 4. listopada, odlučila je danas Centralna izborna komisija BiH.
Odluka da se izbori odgode za 15. studeni donesena je na današnjoj sjednici.

Predsjednica CIK-a BiH Vanja Bjelica-Prutina rekla je da su izbori odgođeni zbog nedostatka financijskih sredstava.

CIK je 7. svibnja donio odluku o raspisivanju lokalnih izbora u BiH za nedjelju, 4. listopada, ali je jučer istekao rok predviđen Izbornim zakonom da se osigura novac za njihovo održavanje, a sredstva još nisu osigurana.

Razlog je neusvajanje proračuna BiH, zbog čega je CIK bio spriječen pokrenuti najvažnije procedure javnih nabavki.

Iz CIK-a su ranije naveli da je za provođenje ovogodišnjih lokalnih izbora potrebno oko devet milijuna KM, od čega je u proračunu institucija BiH potrebno osigurati oko 4,2 milijuna.

Preostala sredstva potrebna za provođenje izbora osiguravaju gradovi/općine u proračunima, od čega najveći dio, oko četiri milijuna KM, ide za naknade članovima biračkih odbora.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

IZBORI 2018: Džaferović, Komšić i Dodik zacementirali pobjedu za Predsjedništvo BiH

Radio Brčko

U BiH sutra u 7.00 časova počinje predizborna ćutnja

Radio Brčko

CIK: Upozorenje odgovornim za prikupljanje potpisa podrške birača

Radio Brčko