RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Delegacija Parlamentarne skupštine Vijeća Europe posmatrat će opće izbore u BiH

Delegacija Parlamentarne skupštine Vijeća Europe (PSVE), koju će predvoditi Stefan Schennach iz Austrije, boravit će u Bosni i Hercegovini od 30. rujna do 3. listopada kako bi promatrala provođenje općih izbora.

Uz članove delegacije, kojih će biti 21, bit će i posmatrači Parlamentarne skupštine OSCE-a, Europskog parlamenta, Parlamentarne skupštine NATO-a i Ureda OSCE-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Članovi delegacije će prije posmatranja samih izbora 2. listopada razgovarati s kandidatima i predstavnicima političkih stranaka, predsjednikom Centralne izborne komisije (CIK), kao i predstavnicima civilnog društva i medija.

Član Venecijanske komisije, grupe nezavisnih pravnih stručnjaka Vijeća Europe, pružit će pravnu podršku tijekom posjete BiH, najavljeno je danas iz PSVE-a.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U BiH raspisani Opći izbori koji će biti održani 2. oktobra

Radio Brčko

Izborna komisija Brčko distrikta: Uputstvo biračima kojima je potrebna pomoć drugog lica za ostvarivanje biračkog prava

Radio Brčko

Od raspisivanja Općih izbora 2022. godine CIK BiH tužilaštvima podnio 44 prijave

Radio Brčko