BiHBrčko

Директним набавкама вакцина бавиће се ентитети и дистрикт Брчко

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изјавио је данас Срни да ће Савјет министара до понедјељка, 25. јануара имати обједињене захтјеве ентитета и Брчко дистрикта о њиховим потребама за набавком појединих врста вакцина против вируса корона.

“БиХ је највећи број вакцина требало да добије кроз системе ‘Ковакс’ и програм заједничке набавке са ЕУ. Нажалост, испорука тих вакцина кроз ова два механизма, за која смо се опредијелили још крајем прошле године, иду спорије од очекиваног и због тога смо се усагласили да се покрену и процедуре директних набавки”, појаснио је Тегелтија.

Он је навео да се директним набакама могу да бави само они који имају планирана финансијска средства или институције које ће да проводе набавку а то су ентитетска министарства здравља и фондови здравственог осигурања.

“Мјесто и улога Савјета министара, односно Министарства цивилних послова је да уједини све захтјеве у БиХ, значи из Републике Српске, ФБиХ и Брчко дистрикта, за набавком појединих вакцина без обзира о ком произвођачу се ради и да тај захтјев достави произвођачима. Након тога, цијела процедура, улазак, плаћање и подношење захтјева за регистрацију вакцина проводиће министарства здравља и фондови здравственог осигурања”, истакао је Тегелтија.

Он је рекао да је циљ да се кроз ову заједничку директну набавку вакцина обједини захтјев према добављачима, а не да се појављају енитети као међусобна конкуренција у набавци вакцина, што је договорено на јучерашњем састанку са премијерима Српске и ФБиХ.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button