RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Додик: БиХ мора одустати од понуде јефтине радне снаге

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Сарајеву да БиХ мора одустати од понуде јефтине радне снаге, што је била велика грешка, јер смо тиме само охрабривали оне који одлазе “у потрагу за бољим послом”.

На отварању Сарајево Бусинесс Форума Додик је рекао да нас само убрзан развој може одмакути од свих врста дестабилизација, а једна од највећих тренутно је одлазак становништва, не само због наше неспособности него и због стратегија западних земаља да привуку квалитетну радну снагу.

– Нама требају радна мјеста која су добро плаћена јер овдје не живи сиротиња која жели да ради за мале плате, коју само искориштавају, него еманциповани људи који желе да се усавршавају и буду добро плаћени – истакао је Додик.

Додао је да је БиХ сложена земља састављена од два ентитета што отежава политички живот, али је стабилна за бизнис и инвестиције, што помаже да осигурамо стабилну и сигурну будућност.

Додик је навео да је БиХ изашла из периода кад је требала хуманитарну, као и помоћ у обнови, а сада треба помоћ у развоју који мора бити у обостраном интересу – за оне који овдје улажу свој новац да имају сигурност, а за нас да осигурамо сигурна и перспективна радна мјеста.

– Главни приоритет за БиХ је приступање ЕУ и он окупља различите политичке актере, што не значи да треба да се затворимо за сарадњу са земљама из других дијелова свијета и наставит ћемо да сарађујемо са Турском, Малезијом, Мароком, Кином и Русијом – рекао је Додик.

Извор: Фена

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

CIK podnosi prijavu Tužilaštvu BiH protiv Milorada Dodika

Radio Brčko

Милорад Додик од сутра предсједавајући Предсједништва БиХ

Radio Brčko

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas sa Lavrovom, sutra sa Putinom

Radio Brčko