BiH

Dodik: Košarac je napisao kraj svog političkog puta

Član Predsjedništva BiH rekao je da Košarac nije i više ne može biti njegov najbliži suradnik, te kako se SNSD ograđuje od njegovog postupka, koji snažno odbacuje i ne prihvaća.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je za Srnu kako je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, prisustvom na privatnoj zabavi u Sarajevu na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne mjere i preporuke tijekom epidemije koronavirusa, napisao kraj svog političkog puta, te kako u tom pogledu nema nikakve sumnje.

Član Predsjedništva BiH rekao je da Košarac nije i više ne može biti njegov najbliži suradnik, te kako se SNSD ograđuje od njegovog postupka, koji snažno odbacuje i ne prihvaća. “Košarac je završio što se tiče politike naše stranke i u tom pogledu ću se ponašati u budućnosti. U vezi s tim poduzet ćemo one mjere koje su najbolje prije svega za Republiku Srpsku. Naime, imajući u vidu da smjene u Vijeću ministara mogu dovesti do gubljenja pozicija same RS, mi ćemo svoje ponašanje prema tome odrediti. U to ne treba nitko sumnjati”, poručio je Dodik.

Lider SNSD-a naglasio je kako ga je Košarac svojim postupkom iznenadio i razočarao. “Poništio je sve moje pozitivno uvjerenje u vezi s njegovim sposobnostima. Učiniti ovako nešto nije stvar osobne odgovornosti nego prije svega političke i društvene, imajući u vidu da je izabran na najvažniju funkciju. Dakle, potpuno odbacujem njegovo nedolično, neprihvatljivo i politički neodgovorno ponašanje kojim je za malo osobnog ugođaja doveo u pitanje politike koje se vode i koje je do sada uspješno vodio”, ocijenio je Dodik.

Naglasio je kako ovo vrijeme suočavanja s epidemijom virusa ne trpi bilo kakve pogreške, pa ni minimalne. “Košarčeva odgovornost je jako značajna imajući u vidu ukupnu konstalaciju odnosa na razini BiH i činjenicu kako vrši tu značajnu političku dužnost. A mi ćemo, svakako, vidjeti kako kroz ovo možemo proći sa što manje štete za RS”, rekao je Dodik.

Izvor: Vecernji.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button