RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Додик: Полицију не смије нико понижавати

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да је у три мјесеца ове године за три и по пута већи прилив илегалних миграната који су ушли у БиХ него прошле године.

То говори, додао је, да се морају побољшати акциони планови на рјешавању тог проблема, не у смислу репресије, већ, како је рекао, заштите овог простора.

На том плану, казао је, радит ће и полиција РС-а.

“Полиција РС-а је доказ нашег постојања и безбједности, треба да буде обучена и сарађује са свим безбједосним структурама у БиХ, Србији и шире у борби против тероризма”, рекао је Додик.

Казао је да обученост и опремљеност полиције мора да буде још боља те одбацио нападе на МУПРС-а.

“Нико не смије понижавати полицајца”, рекао је Додик у обраћању на прослави 4. априла Дана полиције РС-а.

Ентитетска предсједница Жељка Цвијановић је рекла да је РС-у потребна организована, опремљена и добро обучена полиција, која ће бити у стању да се избори са свим безбједносним изазовима, укључујући и оне најозбиљније попут тероризма, као и актуелне мигрантске кризе.

“Да бисмо одговорили том задатку, потребно је да сарађујемо с другим полицијама и безбједносним агенцијама у региону и свијету и поносни смо на многе успјешне акције које су припадници МУП-а РС провели заједно с партнерима из других земаља – истакла је Цвијановић у обраћању присутнима. Министар унутрашњих послова РС-а Драган Лукач је рекао да је полиција, посебно прошле године, била изложена нападима и критикама на рад и поступање, али да ће наставити да раде у складу са законом.

“Нећемо дозволити да нас ти напади ослабе, као ни покушаји разних реформи које налазимо у различитим најавама. МУПРС-а је јаче од тога, изван је дневне политике и служи РС-у и свим њеним грађанима … Удар на полицију је директан удар на РС”, рекао је он.

За резервни састав полиције је истакао да ће имати улогу на сузбијању илегалних миграната, те помоћи становништву током елементарних непогода.

Истакао је да се полицијски кадар подмалађује. У полицију РС-а је, каже, ушло око 800 младих полицајаца, 325 ће започети приправнички стаж у разним организационим једницама ентитетске полиције и подсјетио да је расписан конкурс за 280 кадета Полицијске академије.

Лукач је истакао да је стартешки циљ обучена и професионална полиција те да се ради на унапријеђењу материјалних услова за њен рад, како се не би, како је навео, поновили напади као ранијих година у Зворнику и сличне ситуације.

Извор: Klix

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Dodik: Jedina ispravna politika – deportacija migranata

Radio Brčko

Povećan broj biciklista i mopedista na saobraćajnicima

Sanita Jerković Ibrahimović

Dodik: Košarac je napisao kraj svog političkog puta

Radio Brčko