RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Džaferović i Lajčak razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji i kandidatskom statusu BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović sastao se tokom Antalijskog diplomatskog foruma sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom.

Kako je saopćeno, razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regionu Zapadnog Balkana, u kontekstu sigurnosnog stanja u Evropi nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Posebna tema razgovora bio je kandidatski status Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva BiH Džaferović kazao je da Evropska unija treba proširenje posmatrati kao geopolitičko, a ne administrativno pitanje, te da treba pokazati senzibilitet za ubrzanje procesa prijema Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva BiH Džaferović kazao je da će Bosna i Hercegovina ispuniti uslove postavljene od Evropske komisije za kandidatski status, u slučaju da Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH potvrdi zakone o VSTV-u i sukobu interesa, koje je već usvojio Predstavnički dom PS BiH.

Usvajanje ovih zakona sa evropske agende stabiliziralo bi situaciju u Bosni i Hercegovini i doprinijelo bi smirivanju krize, što treba biti imperativ za sve političke aktere u zemlji i pokazatelj njihovog odgovornog pristupa prema ljudima u BiH i zahtjevima trenutne sigurnosne situacije u Evropi.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Džaferović: Pozdravljam britanske sankcije Dodiku, očekujem od država EU da urade isto

Radio Brčko

IZBORI 2018: Džaferović, Komšić i Dodik zacementirali pobjedu za Predsjedništvo BiH

Radio Brčko

Džaferović u posjeti Kraljevini Nizozemskoj

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!