Brčko

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović: Distrikt istinski živi multietničnost poštujući vlastiti Statut

Tokom današnje posjete Distriktu člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića i premijera Federalne Vlade Fadila Novalića, sa čelnicima brčanske izvršne i zakonodavne vlasti istaknuto je da je Distrikt i u najaktuelnijim dešavanjima primjer kako očuvati toleranciju suživot i stabilnost za sve druge u BiH.

„Ljudi koji vode Distrikt istinski pokazuju osjećaj za toleranciju i suživot  i nastoje poboljšati život stanovnika i na ovom području, u čemu trebaju biti primjer za cijelu BiH“, kazao je član Predsjedništva naše zemlje Šefik Džaferović.

Jasno je poručeno na sastanku, kome su pored gradonačelnika Kadrića, prisustvovali i predsjednik Skupštine Siniša Milić, dogradonačelnik  Anto Domić, te dopredsjednik brčanske Skupštine Ivo Filipović, da je temeljni cilj ovdašnje vlasti  privlačenje investitora kroz razvoj infrastukture i realizaciju kapitalnih projekata.

„Meni i premijeru Novaliću jasno je iskazana želja da se čim prije stvore svi potrebni uslovi za projekte puput auto-puta Beograd-Sarajevo,  brze auto-ceste Tuzla- Orašje, potom elektrifikacije pruge Banovići-Brčko-Vinkovci, kao i plinovoda i to iz pravca Županje, te onog koji će u Brčko stići iz Bijeljine.

Za sve ovo vlasti u Brčkom imaju našu punu podršku“, naglasio je Džaferović.

Gradonačelnik Esed Kadrić se zahvalio Džaferoviću što je stigao u Brčko kako bi prenio poruku i stanovnicima u BiH, ne samo da je situacija u Brčkom stabilna, već da se zajedničkim naporemima i predstavnika međunarodne zajednice, situacija u našoj zemlji stabilizuje.

„Mi smo znali i u ovih nekoliko mjeseci očuvati stabilnost i suživot na veoma visokom nivou, prije svega imajući puno povjerenje u naše institucije, ponajprije Policiju Distrikta“, kazao je gradonačelnik Kadrić.

Kad je riječ o pomenutim infrastukturnim projektima gradonačelnik je iskazao uvjerenje da će vlasti Distrikta, i u ovom kontekstu, vrlo brzo realizovati sve ono što se od njih očekuje.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je smatrao da je Distrikt, kao istinska multietnička sredina, idelano mjesto sa koga treba uputiti jasne poruke svima u BiH da su stabilnost  i mir dvije riječi ključne za BiH.

„Upravo na tim riječima trebamo svi zajedno da radimo u BiH. Mi treba da izgrađujemo i Brčko-distrikt i cijelu BiH, u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, odnosno sa svim onim što on suštinski znači. Svakako trebamo zajednički dostignuti stepen reformi u BiH, te se kretati putem ka NATO-u, obavljajući društveno-ekonomske reforme u našoj zemlji, jer drugog puta nema“, akcentirao je Džaferović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!