RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Evo kako je ambasador Velike Britanije u BiH komentarisao rad domaćih političara

“Od kada sam došao u BiH pratim političare kako u krug ponovo pišu istoriju, preispituju ustav, stvaraju prepreke, podstiču podjele, žale se zbog represije, izvrću činjenice, slave ratne zločince”, naveo je Field.

Matt Field@MattFieldUK

Od kada sam došao u BiH, pratim političare kako u krug:
– ponovo pišu istoriju
– preispituju ustav
– stvaraju prepreke
– podstiču podjele
– žale se zbog represije
– izvrću činjenice
– slave ratne zločince…

1/2

Matt Field@MattFieldUK

A rijetko sam vidio da:
– su im gradjani na prvom mjestu
– su hrabri
– imaju otvoren pristup
– pronalaze kompromis
– predvode reforme
– nude rješenja traži partnere koji žele da otključaju ogromni potencijal

“Rijetko sam vidio da su im građani na prvom mjestu, da su hrabri, da imaju otvoren pristup, da pronalaze kompromis, da predvode reforme i da nude rješenja”, napisao je britanski ambasador.

Izvor: www.klix.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field u posjeti Distriktu

Radio Brčko