RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

FBiH: Obilježen Međunarodni dan volontera

Svakog 5. decembra obilježava se Međunarodni dan volontera. Ove godine, ovaj praznik se obilježava pod motom “Zajedno smo #NEZAUSTAVLJIVI”. Cilj je ukazati na značaj volontera, ali i na njihov ogroman doprinos u borbi sa pandemijom i drugim krizama koje su se desile.

– Zaista smo ponosni na naše nevjerovatne volontere koji su u službi humanosti 24 sata, 365 dana u godini. Iako se obim današnjih izazova konstantno povećava nada postoji. Nada u obliku bezbroj dobrih djela, koja se prenose od jedne do druge osobe jer gdje god i kad god je kriza tu je i volonter Crvenog križa, koji je spreman podržati i pomoći onima u potrebi. Njihova posvećenost je nepokolebljiva, a njihovo saosjećanje nema granica. Oni su nezaustavljivi i zaista smo zahvalni svim našim volonterima, kojih je trenutno više od 3.000 – poručeno je iz Crvenog križa Federacije BiH (CKFBiH).

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana volontera Crvenog križa FBiH dodijeljena su i priznanja Crvenog križa “Volonter godine”.

Ove godine, dodijeljena su 23 priznanja u devet kategorija. Riječ je o oblasti prve pomoći, dobrovoljnog davalaštva krvi, socijalnim uslugama, odgovoru na katastrofe i krizne situacije, promociji Crvenog križa i humanih vrijednosti, jačanju volonterske mreže te najboljem mladom volonteru. Dodijeljena su i dva priznanja posthumno, sekretaru Crvenog križa općine Usora Borisu Penavi kao i Hidajetu Mehanoviću iz Crvenog križa općine Zavidovići, saopćeno je iz Crvenog križa FBiH.

Također, volonteri Crvenog križa FBiH organizirali su i Konferenciju mladih CKFBiH koja okuplja zastupnike mladih iz cijele FBiH. Razgovarano je o realiziranim aktivnostima, ali i planovima za narednu godinu. Organizirana je i obukla mladih o Covid-19 virusu, vakcinama i aktivnostima odgovora na pandemiju i proces imunizacije stanovništva.

Crveni križ FBiH zahvaljuje svim volonterima koji svoju humanu misiju provode uvijek i za svakoga, navodi se u saopćenju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanski Crveni krst/križ izvršio pomoć za 2.000 korisnika

Radio Brčko

Uručene plakete volonterima godine Brčko Distrikta

Suvad Alagić

Корисници јавних кухиња у БиХ и дјеца и академски образовани људи

Radio Brčko