RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Uručene plakete volonterima godine Brčko Distrikta

Vlada Brčko Distrikta danas je na prijedlog Resursnog centra, koji okuplja 31 nevladinu organizaciju (NVO) Brčko Distrikta, uručila plakete najistaknutijim volonterima u ovoj godini, Ani Zrnić i Asmiru Husiću.

Šef Odjela za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko Distrikta Srđan Blažić danas je u Gradskoj vijećnici, povodom Međunarodnog dana volontera, koji se obilježava 5. decembra, uručio plakete ovim volonterima godine koje je izabrao Resursni centar Brčko Distrikta BiH.

Tim povodom Blažić je u izjavi za medije, uz ostalo, kazao da je Vlada kroz Zakon o mladima i Zakon o volontiranju prepoznala angažman i mladih i volontera i njihov nemjerljiv doprinos široj zajednici Brčko Distrikta.

Ana Zrnić je odlična učenica srednje Medicinsko – poljoprivredne škole Brčko Distrikta, a kao volonter zapažene rezultate je postigla u projektu karijernog savjetovanje gdje je predstavljala svoju školu.

Asmir Husić je volonter i aktivista UG „Romi na djelu“ Brčko, a i član je Savjetodavne grupe mladih BiH, gdje je i predstavnik Brčko Distrikta. Husić je mišljena da suština poruke mladog čovjeka koji se angažuje kao volonter i jeste u tome da on to radi bez finansijske nadoknade, a društvo to kasnije može da prepozna i nagradi.

Vlada je plakete najistaknutijim volonterima u ovoj godini uručila na prijedlog Resursnog centra Brčko čiji predsjednik Damir Radenković.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Блажић: Реализовано доста тога, у плану још неке активности Oдјељења

Дејана Крстић

Brčko: Odobren Nacrt zakona o energetskoj učinkovitosti

Radio Brčko

Brčko: Neophodno usvajanje “Strategije ruralnog razvoja”

Admir Kadrić