BiH

Градишка: Тридесетдеветогодишњак украо 800.000 КМ од родице пензионерке

Припадници Полицијске управе Градишка расвијетлили су тешку крађу којом је причињена штета од 370.000 америчких долара и 65.000 евра, а осумњичени за ово кривично дјело М.М. /39/ из Градишке је у родбинској вези са оштећеном женом, рекао је данас на конференцији за новинаре начелник Управе Бојан Шкорић.

Шкорић је навео да се жена, чији идентитет не може да открије због њене безбједности, 30. марта пријавила полицији у Градишци да је из подрума њене куће у Улици Зијаха Зије Диздаревића украдено 200.000 америчких долара и 65.000 евра, те одређена количина златног накита.

Он је рекао да су припадници Полицијске управе Градишка, на основу налога тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, извршили увиђај и дошли до оперативних сазнања да би починилац могао да буде тридесетдеветогодишњи М.М. из Градишке.

“Ово лице је пронађено јуче ујутро и ухапшено, а након криминалистичке обраде, према налогу Основног суда у Градишци извршен је претрес на локацији у Улици Атифа Топића у Градишци коју користи осумњичени и пронађено 324.400 америчких долара, 80.355 евра и 1.170 КМ, те златни накит у вриједности око 3.000 КМ”, навео је Шкорић и додао да је утврђено да новац и накит потичу из тешке крађе.

Он је истакао да је у току истраге доказано, што је потврдио и осумњичени, да је ријеч о новцу и златном накиту оштећене, односно о њеној и уштеђевини њеног мужа коју су стекли радећи 40 година у Њемачкој.

Шкорић је рекао да осумњичени од раније није евидентиран као починилац кривичних дјела и да је незапослен.

Он је додао да рад на овом предмету још траје и да не може да износи више детаља, као и да ће пронађени новац бити враћен оштећеној.

Извор: СРНА

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button