RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

U petak svečanost povodom završetka radova na mostu preko Save kod Bosanske Gradiške

U petak će biti svečano ozvaničen završetak izgradnje mosta preko rijeke Save kod Bosanske Gradiške.

Iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH je saopćeno da će ceremoniji koja počinje u 19 sati prisustvovati veliki broj zvanica iz političkog, kulturnog i javnog života Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Europske unije. Za sada nema informacije kada će most biti pušten u promet.

U oktobru prošle godine simboličnim zavarivanjem posljednje cijevi željezne konstrukcije i susretom delegacija BiH i Hrvatske na sredini mosta zvanično je spojen most na Savi kod Bosanske Gradiške čime su spojene i države BiH i Hrvatska.

Most je dug 426 metara i ima po dvije saobraćajne trake u svakom smjeru.

Međudržavni most na rijeci Savi zapadno (uzvodno) od Bos. Gradiške je dio evropskog priključnog transverzalnog putnog pravca E-661 koji povezuje Split sa Banjom Lukom, Viroviticom i Balatonom, odnosno već izgrađeni autoput Banja Luka – Bos. Gradiška sa budućom brzom cestom granica Okučani – Virovitica – Balaton.

Izvor: Klix

Foto: Klix

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Muškarac osumnjičen za izradu diplome njemačkog jezika

Radio Brčko

Градишка: Тридесетдеветогодишњак украо 800.000 КМ од родице пензионерке

Radio Brčko

Спојен нови мост код Градишке који преко Саве повезује БиХ и Хрватску

Radio Brčko