RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

HKD “Napredak” osniva Institut za hrvatsku kulturu i tradiciju Hrvata u BiH

Izvor: HKD Napredak

Sjednica Inicijativnog odbora za utemeljenje Instituta za hrvatsku kulturu i tradiciju Hrvata BiH održana je u Zagrebu u prostorijama Hrvatskog kulturnog društva (HKD) “Napredak”.

Među ostalim, na sjednici je zaključeno kako će Institut imati četiri odjela, i to Odjel za folkloristiku i tradicijsku kulturu, Odjel za hrvatski jezik i književnost te multikulturalne veze, Odjel za povijest Hrvata BiH i Odjel za film i medije, priopćeno je iz HKD-a “Napredak”.

Na sjednici je također dogovoreno da se uskoro održi novi sastanak kako bi se napravila organizacijska shema, medijska promocija te pripremio osnivački akt Instituta koji će djelovati u sklopu HKD-a “Napredak” te program rada i određene tehničke pojedinosti.

Naglašeno je kako je osnivanje ovakve institucije od velikog značaja za HKD “Napredak2 jer bi na jednom mjestu prikupljala i čuvala blago tradicijske i sveopće kulture Hrvata BiH, a s druge promicala hrvatski jezik i književnost s posebnim naglaskom na prožimanja s drugim i drugačijim kao osnova za bolje razumijevanje i suradnju s institucijama u BiH i izvan.

Sjednici koja je održana na poziv članice Središnje uprave HKD “Napredak” Vande Babić Galić nazočni su bili dopredsjednik HKD-a “Napredak” Miroslav Landeka, povjerenik HKD-a “Napredak” Glavna podružnica Zagreb Goran Štrbac, te pročelnica studija Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje i pročelnica studija Filmska i televizijska režija i produkcija na Sveučilištu VERN Ozana Ramljak i ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje Željko Jozić, stoji u priopćenju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Otvorena izložba akademika Đure Sedera

Mirsad Arnautović

Sveti Nikola u Brčkom obradovao preko 700 mališana

Radio Brčko

Brčko: Narednih mjesec dana otvorena izložba hrvatskog slikara Đure Sedera

Radio Brčko