RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Upriličen “Napretkov” Božićni domjenak

Svečanim prijemom u organizaciji brčanskog HKD „Napredak“, kome su prisustvovale brojne zvanice iz različitih sfera javnog života u Distriktu, obilježen je najradosniji praznik svih katolika – Božić.

Tom prilikom predsjednik „Napretka“ Mirko Jozić je istakao da je svojim rođenjem Isus postao jedan od nas, a sve za to da bi ljude digao u božanski život.

Dekan Brčanskog dekanata velečasni Damir Ivanović je u svom obraćanju naglasio da je Božić prilika i da se napravi iskorak naprijed u našim životima, nastojeći da ostavimo ovaj svijet u boljem stanju nego što smo ga našli.

Pozdravljajući prisutne u ime hrvatskih predstavnika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Distrikta, dogradonačelnik dr Anto Domić naglasio je da je Distrikt kao istinski multietnička zajednica i po tome ispred drugih u BiH, zato što svi mi različitih vjera i nacija istinski želimo živjeti zajedno i to potvrđujemo i kroz ovakve prijeme.

„Kad imamo neke poteškoće u radu prevazilazimo ih uz naglašenu međusobnu toleranciju“, istakao je Domić.

Inače, prijemu su pored ostalih prisustvovali i prvaci ovdašnje Islamske zajednice, te Srpske pravoslavne crkve kao i čelnici izvršne i zakonodavne vlasti, a svojim nastupom sve je uljepšao i zbor brčanske župne crkve „Presvetog Srca Isusova“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Upriličen tradicionalni Božićni prijem HDZ-a Organizacija za Brčko Distrikt

Mirsad Arnautović

Brčko: Uz trpezu ljubavi obilježen pravoslavni Božić

Radio Brčko

U Napretkovom domu upriličena večer poezije s Josom Živkovićem – Sojom

Radio Brčko