RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Sveti Nikola u Brčkom obradovao preko 700 mališana

Katolici su jučer proslavili blagdan svetog Nikole, kojem se osobito raduju djeca jer na taj dan dobivaju mnogo slatkiša i darova. Milijuni djece već u jutarnjim satima ustaju iz kreveta kako bi u čizmici, koju su ostavili prethodne večeri, našli darove od svog omiljenog sveca.

Kao i svake godine na 6.prosinac, Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” i Katolička crkva Distrikta, uz financijsku potporu brčanske Skupštine i Vlade, organiziraju podjelu paketića za mališane, uz kulturno-zabavni program brčanskih osnovaca.

Ove  godine, kako je naveo predsjednik “Napretka” fra Mirko Jozić, obezbijeđeno je preko 700 paketića, koji su podjeljeni sinoć djeci na Trgu mladih, te djeci u bolnici i u Centru za mentalno zdravlje.

Dekan brčanskog Dekanata Damir Ivanović ukazao je na značaj ovog blagdana s apsekta misije i djelovanja svetog Nikole, zaštitnika djece i mornara.

“Želja nam je da u duhu Božića, za koji se pripravljamo, unesemo dobrotu i toplinu u ljudska srca, posebno dječja. Trebamo odgajati djecu za ono što je vrijedno u današnjem svijetu, jer se dobro dobrim vraća, a što je činio i sveti Nikola, preko kojeg je Bog činio čuda. Mi smo danas pozvani da budemo njegove ispružene ruke, koje će činiti čuda dobrote i ljubavi”, poručio je vlč. Ivanović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Napretkovom domu upriličena večer poezije s Josom Živkovićem – Sojom

Radio Brčko

Otvorena izložba akademika Đure Sedera

Mirsad Arnautović

HKD ”Napredak” Brčko organiziralo tradicionalnu manifestaciju ”Pokladne maškare”

Radio Brčko