RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

JP “Putevi Brčko” u ovoj godini izdalo više od 10.000 dnevnih karata

JP „Putevi Brčko“ u prvoj polovini ove godine izdalo je oko 10.200 dnevnih parking karata korisnicima koji nisu platili uslugu parkiranja što je u poređenju sa prethodnim godinama znatno veći broj, a ujedno s tim zabilježeno je i povećanje pokrenutih prinudnih postupaka naplate parkinga.

„Dnevnu kartu je do sada platilo oko 8.874 korisnika usluge parkiranja, dok 1326. korisnika još uvijek nije platilo dnevnu kartu. Ona nema oblik kazne i svi koji dobiju dnevnu kartu u roku od osam dana plaćaju 50 posto od naznačenog iznosa. Do sada je u ovoj godini iznos od sedam KM platilo ukupno 7.569 korisnika, a dnevnu kartu od 14 KM platio je ukupno 1.301 korisnik usluge parkiranja”, izjavio je Mato Itrić, zamjenik direktora JP “Putevi Brčko”.

Za korisnike usluge parkiranja koji nisu platili dnevnu kartu JP “ Putevi Brčko“ izdaje opomenu pred tužbu, a do sada je plaćeno oko 560 karata po opomenama.

Itrić kaže da je za korisnike usluge parkiranja koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvu ove godine pokrenuto ukupno 446 postupaka prinudne naplate te je podsjetio da ovo preduzeće ima potpisanu saradnju sa kompanijom „Euro parking Services“ iz Londona koja vodi aktivnosti oko naplate parkinga za strance.  Naglašava, da je tim korisnicima ove usluge jako povoljnije dnevnu kartu platiti u BiH nego u zemljama Evrope jer taj iznos doseže čak do 60 eura zavisno od zemlje u kojoj borave.

Iz JP „Putevi Brčko“ pozivaju sve korisnike parking mjesta koji nisu još uvijek platili dnevnu kartu da to učine što prije jer po zakonu prema svim korisnicima parking usluge, koji istu nisu platili, iz ovog preduzeća su obavezni da pokrenu postupak prinudne naplate što i čine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

JP “Putevi Brčko”: Početak izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice “Stadion” Brčko

Radio Brčko

Brčko: Rekorder je vlasnik vozila s 20 neplaćenih dnevnih karata

Radio Brčko

Брчко: ЈП “Путеви” приредило пријем за новинаре

Миљана Ђурђевић