RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

JP “Putevi Brčko” postavlja zaštitne ograde ispred osnovnih i srednjih škola

Javno poduzeće „Putevi Brčko” u zadnjih nekoliko dana provodi projekt postavljanja zaštitnih ograda ispred osnovnih i srednjih škola Brčko distrikta BiH, za čije je namjene izdvojeno oko 50.000 KM.

„Do sada je zaštitna ograda postavljena ispred JU Ekonomske škole i ispred Treće osnovne škole i to je do sada koštalo 17.000 KM. Preostalih 30.000 KM planirano je za postavljanje ograde ispred Pete osnovne škole, zatim škola na Klancu, Gornjem Rahiću i Grbavici“, kazao je zamjenik ravnatelja JP „Putevi Brčko” Jasmin Mešić.

Prema njegovim riječima postavljanjem zaštitnih ograda štite se pješaci, a u ovom slučaju uglavnom djeca školske dobi. Na ovim dionicama svakodnevno se odvija gust promet, te postoji opasnost od izlaska pješaka na prometnicu, a ovim ogradama osigurat će se sigurnost pješaka.

Planirano je projektovanje i pripremanje potrebne dokumentacije za postavljanje zaštitnih ograda ispred svih škola Brčko distrikta, a realizacija je planirana u naredne dvije do tri godine, a za sada su prioritet škole koje se nalaze na glavnoj cesti gdje je pojačan promet.

Cijelom aktivnošću Javnog poduzeća „Putevi Brčko” prvenstveno se podiže sigurnost učenika, ali i svih pješaka na ovim dionicama, jer štite od nenadanog izlaska na prometnicu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

JP “Putevi” Brčko bilježi porast prihoda od naplate korištenja parking prostora

Sandra Živković

Brčko: Počela izgradnja kružnog toka na izlazu iz “Eš” naselja

Mirsad Arnautović

Bliži se kraj završetka brčanske obilaznice

Radio Brčko