RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Počela izgradnja kružnog toka na izlazu iz “Eš” naselja

U Brčkom je danas započela izgradnja kružne raskrsnice u „Š“ naselju čija izgradnja će koštati preko pola miliona KM. Ovo je drugi od ukupno sedam kružnih tokova koliko se planira izgraditi u Brčkom kako bi se ubrzala frekvencija saobraćaja te poboljšala bezbijednost učesnika u saobraćaju.

Nakon što je obezbijeđena sva neophodna prostorno planska dokumentacija te provedene procedure izbora  izvođača radova, danas je u Brčkom u naselju „Š“ započela izgradnja još jednog kružnog toka čijim završetkom će biti značajno poboljšan intezitet i sigurnost saobraćaja u dijelu grada gdje svakodnevno saobraćaja veliki broj vozila od Bulevara mira i dalje magistralnom cestom prema Bijeljini.

“Ovaj kružni tok će u velikoj mjeri pomoći boljem protoku saobraćaja kroz Brčko. U ovom trenutku naši sugrađani koji žive u Eš-u i Srpskoj Varoši nemaju mogućnost direktnog saobraćaja, već moraju ići na druge raskrsnice i kroz sporedne puteve. Otvaranjem raskrsnice ćemo direktno povezati Eš i Srpsku Varoš, kao i ostala naselja koja gravitiraju ovom području”, istakao je Vlado Jevtić direktor JP “Putevi Brčko”.

Prije nekoliko dana su započeli radovi i na izgradnji kružnog toka kod stadiona Jedinstvo što ova dva projekta čine najvećim koje će JP “Putevi Brčko” realizovati u ovoj godini jer su sredstva od milion maraka za njihovu izgradnju obezbijeđena iz dobiti preduzeća.

“Rok za završetak radova na ovom projektu je 60 dana a vozači će tokom tog perioda koristiti alternativne pravce za odvijanje saobraćaja”, naglasio je Jasmin Mešić zamjenik direktora za održavanje putne mreže u JP Putevi Brčko.

U pitanju su sledeći  alternativni pravci:

1. Iz pravca Brčko-Bijeljina: Vozila će se prestrojavati u lijevu saobraćajnu traku gdje će se koristiti naizmjenično korištenje saobraćajne trake sa vozilima iz pravca Bijeljina-Brčko uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju,

2. Iz pravca Bijeljina-Brčko: Vozila će koristiti jednu saobraćajnu traku uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Na ovom dijelu puta parking mjesta se neće moći koristiti.

3. Izlaz iz ulice Braće Ribnikara prema ulici Uzunovića biće totalno obistavljen gdje će se koristiti alternativni pravci uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

4. Izlaz iz kraka ulice Desanke Maksimović prema ulici Uzunovića biće totalno obustavljen gdje će se koristiti alternativni pravci uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

JP “Putevi Brčko” u ovoj godini planiraju realizovati veliki broj investicija a radi se o 26 kapitalnih projekata, a od toga je 20 putnih pravaca, dvije kružne raskrsnice, dva stajališta i semaforizacije dvije raskrsnice.

“Plan nam je ove godine da pored 4,3 miliona, koji su izdvojeni za ovih 26 projekata uložimo dodatnih 4,7 miliona KM u redovno održavanje putne mreže što u konačnici čini preko 9 miliona KM koje ulažemo u putnu infrastrukturu Brčko distrikta”, istakao je Vlado Jevtić direktor JP “Putevi Brčko”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Obavještenje za stanare JP “Putevi” Brčko

Radio Brčko

Djelatnici JP “Putevi Brčko” nakon obilnih padalina ubrzano rade na uređenju zaraslih bankina na prometnicama

Gorana Antić

JP “Putevi Brčko” pokreće aktivnosti na rekonstrukciji mosta na rijeci Savi

Admir Kadrić