RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Komšić, Džaferović i Dodik primili Gallaghera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Milorad Dodik primili su sekretara za odnose s državama Svete Stolice monsinjora Paula Richarda Gallaghera.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine zahvalili su na materijalnoj, duhovnoj i političkoj pomoći i podršci koju Sveta Stolica, već trideset godina, upućuje bh.građanima, te što u svom djelovanju zagovara međureligijski dijalog, toleranciju i ravnopravnost pripadnika svih konfesija.

Papa Franjo pokazuje veliko zanimanje za društveno-političku situaciju u Bosni i Hercegovini i snažno podržava suživot u BiH ističući da su različitosti bogatstvo, prenio je mons. Gallagher.

Članovi Predsjedništva BiH i mons. Gallagher su razgovarali i o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, njenom EU putu, za koji postoji koncenzus, kazano je, te o demografskoj situaciji i bh. društvu općenito.

Na kraju sastanka sagovornici su konstatovali da su odnosi Bosne i Hercegovine i Vatikana izuzetno dobri i prijateljski, s prostorom za dodatno jačanje i intenziviranje.

Mons. Gallagher je u četverodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini, a posjetit će tri sjedišta biskupa, u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru, gdje će u katedralama slaviti mise za mir, pravdu, pomirenje i napredak, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Додик: Већ је одлучено да се ангажује војска због миграната

Radio Brčko

Komšić: Božić je prilika da se podsjetimo velikih vrijednosti

Radio Brčko

Komšić: BiH je naša, zajednička, učinimo je boljom nego što je danas

Radio Brčko