RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Konaković učestvuje na Osmom forumu Unije za Mediteran u Barseloni

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković učestvuje od 26. do 28. novembra na Osmom forumu Unije za Mediteran koji se održava u Barseloni, Kraljevina Španija.

Ministri vanjskih poslova euro-mediterana razgovarat će o kritičnoj situaciji u Izraelu i Gazi-Palestini, kao i o posljedicama u regionu i putu naprijed.

Domaćin Foruma je ministar vanjskih poslova, Evropske unije i saradnje Kraljevine Španije José Manuel Albares Bueno.

Na Forumu će se obratiti i visoki predstavnik Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell.

Unija za Mediteran jedina je euromediteranska međuvladina organizacija koja okuplja 43 države sa ukupno 800 miliona stanovnika, odnosno zemlje Evropske unije i 16 zemalja južnog i istočnog Mediterana, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.