BiH

Кризни штаб РС-а: Неопходно пооштравање мјера

У Републици Српској је неопходно пооштрити мјере да би се смањио притисак на здравствене установе и на примарном нивоу гдје се биљежи нагли раст броја прегледаних пацијената, као и прилив пацијената са средње тешком и тешком клиничком сликом у болнице, а да не би био угрожен процес вакцинације против вируса корона у Српској.

Ово је закључено данас на састанку Кризног штаба за праћење епидемиолошке ситуације у Републици Српској у вези са вирусом корона, чији су чланови још једном апеловали да се грађани придржавају личних заштитних мјера и поштују препоруке републичког Института за јавно здравство да се не би излагали опасности од заразе, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите.

На састанку су републички министри из домена своје ресорне надлежности разговарали о рестриктивнијим рјешењима у овом тренутку, посебно за дјелатности и установе које су препознате као мјеста повећаног ризика од преноса вируса корона.

Медицински радници упозоравају да је епидемиолошка ситуација забрињавајућа и да у таквим околностима заштита живота и здравља грађана мора да буде приоритет.

Директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић пренио је став стручне заједнице, према којем би за заустављање забрињавајућег тренда раста броја заражених и хоспитализованих било неопходно пооштрити одређене мјере у заједници, повећати степен свијести и одговорности појединца о неопходности примјене личних заштитних мјера и дисциплине у поштовању свих препорука Института.

Састанку Кризног штаба присуствовали су министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић, министар правде Антон Касиповић, министар просвјете и културе Наталија Тривић, министар породице, омладине и спорта Соња Давидовић, министар управе и локалне самоуправе Сенка Јујић и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button