BiH

Nastavak osmogodišnjeg prijateljstva kompanije Bingo i SOS Dječijih sela BiH

Svečanim uručenjem donacije u iznosu od 40.000 KM ozvaničen je nastavak osmogodišnjeg prijateljstva između kompanije Bingo i SOS Dječijih sela BiH. Kao najbolji prijatelj SOS porodice mame Amire, Bingo će obezbijediti sigurno i zdravo odrastanju djece u porodičnom okruženju, uz roditeljsku ljubav. Dio donacije bit će usmjeren i na podršku socijalno ugroženim porodicama iz Programa jačanja porodica.   

Nastavak saradnje ozvaničen je potpisivanjem ugovora o donaciji između izvršnog direktora za biznis operacije kompanije Bingo Edina Ibrahimovića i nacionalne direktorice SOS Dječijih sela BiH Mirele Gruenther-Đečević.

„Iz godine u godinu naše prijateljstvo poprima sve emotivniju dimenziju. Radujemo se danima provedenim sa timom SOS Dječijih sela BiH, te se trudimo da osim ove donacije kontinuirano pružamo podršku kroz sve naše projekte kroz koje je to moguće. Ove godine, osim SOS porodici mame Amire, doniramo i 8.000 KM za podršku Programu jačanja porodica. Tokom 2020. godine uradili smo mnoštvo projekata sa našim partnerima u koje smo uključili SOS Dječija sela BiH, a tu praksu planiramo nastaviti u budućnosti. Osim finansijske podrške, uvijek nas raduje kada se našem kolektivu pridruže mladi koji dočekaju punoljetstvo u SOS selima, a svoj karijerni put potraže u Bingu.“, rekao je Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije kompanije Bingo.

U SOS Dječijim selima BiH moraju osigurati da trenutna situacija ne ostavi trajne posljedice na mentalno zdravlje, dosadašnja postignuća, obrazovanje i pripremu za uspješan samostalni život djece i mladih. Utoliko je i podrška prijatelja i donatora od velikog značaja.

“Kontinuirana podrška u odrastanju djece bez roditeljskog staranja iznimno je važna, posebno u segmentu očuvanja mentalnog zdravlja, razvoja djece kao i detraumatizacije u periodu socijalne izolovanosti djece od njihovih vršanjaka. Naš najbolji prijatelj, kompanija Bingo, godinama podržava našu misiju da svako dijete treba odrastati u zdravom okruženju, u okviru porodice, uz roditeljsku ljubav. Dugoročne porodične veze i dugoročna prava prijateljstva su ono na šta smo jako ponosni u SOS Dječijim selima BiH, a sigurno da prijateljstvo sa kompanijom Bingo jeste jedna snažna povezanost. Hvala im od srca što godinama prepoznaju porodicu kao stub društva i čine našu zajednicu jačom. “ istakla je Mirela Gruenther-Đečević, nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH.

Bingo će sa 32.000,00 KM donacije osigurati sve ono što je potrebno tokom godine dana za život petoro djece koja odrastaju u SOS porodici mame Amire. Sa dodatnih 8.000,00 KM donacije bit će pružena pomoć socijalno ugroženim porodicama iz Programa jačanja porodica kroz njihovo osnaživanje i jačanje roditeljskih vještina, kako bi biološke porodice ostale na okupu.

Više informacija o radu SOS Dječijih sela BiH i kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button