RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

MCPBiH – Izdavanje Covid potvrda na razinama entiteta, kantona i Brčko distrikta BiH

Digitalna verifikacija Covid potvrda će početi u trenutku kada se postigne saglasnost zdravstvenih vlasti u Bosni i Hercegovini o načinu digitalne verifikacije potvrda, a na čemu treba da radi Koordinacioni odbor, potvrđeno je iz Feni iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Kako navode Koordinacioni odbor formiran je 15. februara i njegov zadatak je da uobliči rješenje za pravni okvir za digitalnu verifikaciju Covid potvrda.

– Neće postojati jedinstvene digitalne Covid potvrde, niti će se izdavati na nivou institucija BiH jer za to ne postoji nadležnost i pravni osnov u postojećim propisima. Izdavanje Covid potvrda će se vršiti na razinama entiteta, kantona i Brčko distrikta BiH u skladu sa nadležnostima u oblasti zdravstva – navode iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka će u saradnji sa zdravstvenim vlastima u BiH, a radi upotrebe u inostranstvu, vršiti servis razmjene podataka sa EU (verifikacija).

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Crna Gora: Ulaz u poslovne zgrade i trgovine biće dozvoljen samo uz covid potvrde

Radio Brčko