BiH

Ministar Lučić potpisao memorandum o zapošljavanju Roma

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH Miloš Lučić potpisao je danas Memorandum o razumijevanju o implementaciji Akcinonog plana BiH za rješavanje problema Roma u oblasti zapošljavanja za 2017. i 2018. godinu sa direktorom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslavom Vujičićem, dok je Memorandum uime Zavoda za zapošljavanje Federacije BiH potpisao Haris Huskić, rukovodilac Zavoda za aktivne politike.

Neutrošena sredstva za tu namjenu iz 2017. i 2018. godine za Zavod za zapošljavanje Republike Srpske iznose 230.000KM, a za Zavod za zapošljavanje FBiH iznose 354.000 KM.

– Ta sredstva će biti usmjerena za sufinansiranje poslodavaca, sufinasiranje zapošljavanja Roma i prekvalifikaciju za poznate poslodavce. Javni pozivi za raspodjelu tih sredsatva bit će raspisani sljedeće sedmice – saopćeno je iz Ministarstva.

Foto: FENA/MHRR

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button