Brčko

Ove godine u vrtić “Naša djeca” primljeno 119 djece, na čekanju 332

Dječje obdanište i zabavište „Naša djeca“ Brčko distrikta danas je otvorilo vrata novoj djeci, ali i onoj koja nisu boravila ljetos u ustanovi. Prema riječima ravnateljice Jasne Jovičić, primljeno je 119 djece, od kojih je dvoje s posebnim potrebama, dok je 332 na čekanju.

Jovičić je ovom prigodom podsjetila da je rad u sve četiri objekta ustanove “Naša djeca” organiziran prema preporukama i mjerama Kriznog stožera za zaštitu i spašavanje, te da se djeci pri dolasku redovito mjeri temperatura i da se prostorije regovito dezinficiranje i da roditelji ne mogu ući u objekte.

Trenutno u vrtić „Naša djeca“ ide 408 djece od kojih se jutros, kako Jovičić ističe, odazvalo njih 260.

Podsjetimo, prema oglasu za upis djece u novu pedagošku godinu roditeljima je ostavljena mogućnost navođena opcije za boravak u novom vrtiću u naselju Ilićka, ukoliko počne sa radom ove godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button