RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Nastavlja se rast vodostaja Bosne i Drine

Prema informacijama Javne ustanove Vode Srpske, na području republike Srpske nastavlja se period obilnih padavina, zbog čega i dalje postoji mogućnost bujičnih poplava i rast vodostaja.

Nastavlja se rast vodostaja Bosne i Drine.

– Prema najnovijim rezultatima prognoznih modela očekuje se dalji porast vodostaja rijeke Drine i rijeke Bosne s mogućnošću dostizanja kote redovne odbrane od poplave na mjernoj stanici Doboj u toku sutrašnjeg dana, dok se vrh poplavnog talasa nizvodno od Doboja može očekivati u noći između subote i nedjelje, odnosno u toku sutrašnjeg dana – navodi se u saopćenju.

Očekuju i dalji porast vodostaja rijeke Save, bez dostizanja kote pripremnog stanja.

– Na rijeci Vrbas očekuje se stagnacija i blago opadanje vodostaja. Porast vodostaja nizvodno od mjerne stanice Bočac moguć je u slučaju pojačanog ispuštanja HE Bočac. Očekuje se i stagnacija i blago opadanje vodostaja rijeke Une sa Sanom – navodi se u saopćenju iz JU Vode Srpske.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

БиХ: Редовна одбрана од поплава на Сави и Дрини

Vladimir Matijević

Derbi 4. kola Premijer muške odbojkaške lige pripao „Mladosti“

Radio Brčko

Сутра захлађење, снијег на планинама

Radio Brčko