RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Од јануара прошле године у БиХ ушло око 26.000 миграната

Предсједавајући Савјета министара у техничком мандату Денис Звиздић рекао је данас да је у БиХ од јануара прошле године ушло 25.000 до 26.000 миграната, а тренутно их се налази мање од 4.000.

“Ствар је још под контролом, али не гарантујемо да ће тако и остати ако је истина да ће Грчка отворити границе и пустити десетине хиљада миграната. Не знамо шта ће се десити ако крене нови талас из Грчке. Пратићемо ситуацију и све више ћемо затварати границе према истоку, ако границе према западу буду затваране. Радићемо то у реципрочном односу”, изјавио је Звиздић новинарима у Сарајеву.

Он је навео да није ријеч ни о каквим хиљадама потенцијално опасних терориста који се враћају у БиХ из Сирије.

“То је лаж. Из Сирије се вратило до сада 46 држављана БиХ, још се у Сирији налазе 104, од којих је 58 жена и дјеце. Ми ћемо их системски преузимати у сарадњи и договору са међународним партнерима”, тврди Звиздић.

Он је поручио да ће БиХ, ако се границе Европе буду наставиле херметички затварати за пролаз миграната, ићи ка херметичком затварању границе према источним сусједима.

“Већ смо затражили од Предсједништва БиХ да одобри ангажовање припадника инжењеријских јединица Оружаних снага без оружја, који ће да запријече нелегалне прелазе преко којих се нелегално крећу мигранти. Треба нам 1.000 полицајаца на граници, заједно са представницима инжењеријских јединица да запријечимо и затворимо границу”, навео је Звиздић.

Према његовим ријечима, мигранти се користе као тема за политичко препуцавање, а не да буде ријешен проблем.

“Од укупно одобрених 13 милиона евра за рјешавање проблема миграната институције БиХ добиле су само два милиона евра, а 11 су добиле међународне организације и Савјет министара нема никакву контролу над утрошком тих средстава”, нагласио је Звиздић.

Извор: СРНА

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Za 10 najskupljih automobila koji su uvezeni u BiH izdvojeno više od 2,5 milijuna KM

Radio Brčko

У БиХ ће бити уништено више од 600.000 вакцина против вируса корона

Radio Brčko

Čestitka gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!